מזל טוב! בשעה טובה החלום שלכם עומד להתגשם ואתם נכנסים בחשש לעולם העצמאיים. כעת עליכם להוציא רישוי עסקים על מנת לעמוד בכל התקנות השונות של בתי עסקים במדינת ישראל, וגם כדי לאפשר לעצמכם לנהל את העסק שלכם בראש שקט. אבל אתם ודאי שואלים את עצמכם, כיצד מוציאים רישוי עסקים ומהיכן מתחילים?
כל מה שרציתם לדעת על רישוי עסקים וכיצד להוציא אותו
ישנם מספר קריטריונים וצעדים אותם יש לבצע טרם קבלת רישיון לעסק שלכם, אלו חלק מהם:
- בדיקת היתכנות – לפני חתימת חוזה השכירות מול בעל הנכס שעתיד להיות המתחם הפיזי של העסק שלכם, יש לבצע בדיקת היתכנות; מדובר בדו"ח שמטרתו לוודא שהנכס עומד בקריטריונים כגון ייעוד הנכס, חריגות בנייה ועוד.
- תכנית – אחד התנאים לקבלת רישוי עסקים הוא הכנת תכנית עסקית בהתאם לדרישות הרשות המקומית; תרשים סביבתי, מפה, תכנית הנדסית, חזיתות ועוד.
- עמידה בביקורות – במידה ובית העסק עונה על דרישות הרשות המקומית, יגיע תברואן או נציג מטעם הפיקוח האזורי לוודא את כשרות המקום פיזית. עד לפתיחת העסק, ילוו את בעל העסק גורמים רשמיים נוספים בהתאם לסוג העסק. לדוגמא, משטרת ישראל, מכבי אש ועוד. כל אלו יוודאו שבעל העסק אכן עומד בקריטריונים שונים בהתאם לעיסוקו.
- הערות – היה והתקבלו הערות מהרשות המקומית וגופים שונים המלווים את בעל העסק בתהליך, יש לתקן את הליקויים בעזרתם של בעלי מקצוע מוכרים ולהחזיר את המסמכים לבדיקה נוספת ומתן אישור סופי להנפקת תעודת רישיון עסק.
עמידה בתקנים לעבודה רגועה יותר
מלבד העובדה שאינכם מעוניינים לקבל צווי סגירה וקנסות במידה ואינכם מחזיקים בתעודת רישוי עסקים כהלכה, אתם ודאי מבינים שבסופו של דבר מדובר בעבירה על החוק. עסק שאינו עובד בהתאם לחוק מהווה סכנה לציבור ובכל מקרה, רק ביננו, אתם ממש לא רוצים את כל זה על המצפון שלכם. כשלצדכם חברה מקצועית המלווה אתכם בתהליך, הבירוקרטיה כבר הרבה פחות מלחיצה ומעיקה ואתם יכולים להיות בטוחים שהדרך להגשמת החלום שלכם קצרה הרבה יותר ממה שנדמה לכם. אז למה אתם מחכים? זה הזמן לצאת ולהגשים את החלומות שלכם!