המהפכה התעשייתית הזניקה את רמת החיים של המין האנושי ופתחה בפנינו אפשרויות רבות חדשות. מצד שני היא הרחיקה אותנו מהטבע – ויש לכך מחיר בלתי מבוטל. כיום ישנה מודעות רבה לכך שמוצרים מתועשים, בין אם מדובר במוצרי קוסמטיקה ובין אם במוצרי מזון, עלולים להזיק לנו, ובהתאם ישנה מגמה חזקה של מעבר למוצרים טבעיים.
קוסמטיקה טבעית היא ענף שמתפתח בקצב מואץ ומציע לנו מגוון רחב של מוצרים איכותיים.
על אילו חומרים מבוססים מוצרי הקוסמטיקה הטבעית?
מוצרי הקוסמטיקה הטבעית מבוססים על מגוון רחב של חומרים שהמכנה המשותף להם הוא כמובן שהם מגיעים מהטבע ולא תוצר של תעשייה כזו או אחרת. בהתאם אין בהם כימיקלים בעייתיים.
העושר העצום שיש בטבע גורם לכך שיש אינספור צמחים שעליהם מבוססת קוסמטיקה טבעית. ביניהם: זרעי ענבים, אבוקדו, קוקוס, זית, המפ, שיאה, חוחובה, רימון, אובליפיכה ועוד.
למה כדאי לבסס מוצרי קוסמטיקה על צמחים?
הצמחים השונים עשירים בוויטמינים, במינרלים שונים וכן בנוגדי חמצון. כל אלה משפרים במידה ניכרת את מראה העור ובאופן כללי תורמים לגוף רבות בזכות הסגולות הבריאותיות שלהם.
באמצעות מוצרי קוסמטיקה טבעית ניתן לשקם נזקים שנגרמים לנו עקב חשיפה מופרזת לשמש, לטפל בפצעי אקנה באופן אפקטיבי, להקל על התסמינים של מחלות דוגמת פסוריאזיס, לעכב תהליכי הזדקנות בעור ועוד.
דוגמאות למוצרי קוסמטיקה מן הטבע
ישנן כמובן אינספור דוגמאות למוצרים שנכללים בקטגוריית הקוסמטיקה הטבעית. במקרים רבים הם מבוססים על הרפואה הסינית שזיהתה את הסגולות הטמונות בשורה ארוכה של צמחים כבר לפני אלפי שנים.
דוגמה אחת היא שמן אבוקדו בכבישה קרה – האבוקדו עשיר בלציטין, חומצות שומן חיוניות ו-ויטמינים רבים (ובהם A, B2, B5 ו-E), מינרלים (סידן, מגנזיום, אשלגן ועוד), והשמן המופק ממנו נספג במהירות ומעניק חיוניות לעור.
עוד דוגמה של מוצר שמביא לידי ביטוי את כל היתרונות של הקוסמטיקה הטבעית הוא זרעי פטל. הפטל עשיר בחומצה אלפא לינולאית ובחומרים רבים אחרים שמחוללים פלאים בעור. בפרט כדאי להשתמש במוצרים שמבוססים על זרעי פטל במסגרת טיפולי אנטי אייג'ינג שונים.