מזל טוב! את בהריון, קורנת וזוהרת ומאושרת כל כך. לצד האושר הרב, יש לנהוג בזהירות ולעבור בדיקות גנטיות רבות אותן נהוג לבצע בזמן ההיריון במטרה לעקוב ולוודא את בריאות העובר והאם. העניין הוא שישנן כל כך הרבה בדיקות גנטיות בזמן ההיריון שזה עלול לתסכל ולייאש, אז כיצד יודעים מהן הבדיקות הקיימות בשוק כיום?
סוגים של בדיקות גנטיות בזמן ההיריון
בדיקות גנטיות בזמן הריון מבצעים לכל אורך תקופת ההיריון; כל בדיקה מתאימה לתקופה אחרת ולה מטרה שונה:
- בדיקות גנטיות לפני ההיריון – ללא קשר למוצאם, רוב הזוגות יבצעו בדיקות לאבחון מחלות ותסמונות ה- X השביר; ציסטיק פיסבורזיס וטיי-זקס. לצד אלו, קיימות בדיקות שנערכות רק לזוגות ממוצא מסוים כגון דיסאוטונומיה משפחתית ומחלת הקנאוון. ישנה רשימה ארוכה מאוד של בדיקות גנטיות לפני ההיריון, וכמובן שלא ניתן לגשת לאף אחד מהן בלי אישור והפנייה מיועץ גנטי.
- בדיקות גנטיות בזמן ההריון – בדיקות אלו מתבצעות לרוב עד השבוע ה- 13 להריון, וגם אז רק אם קיים סיכון גבוה לכך שהתינוק יחלה בעקבות תורשה, גיל מתקדם של האם, או מחלה גנטית אותה נושא אחד ההורים. במהלך ההריון מתבצע סקר ביוכימי, במידה ואחת הבדיקות תצביע על אחד מהנ"ל, ייערכו בדיקות גנטיות נוספות.
המסע להורות מתחיל כאן
אין ספק שלבדיקות גנטיות בזמן ההריון ולפניו יש חשיבות קריטית באיתור מומים ומחלות בקרב עוברים, על מנת למנוע לידה של ילד חולה או נשא של מום קשה. אל תקחו סיכונים, אתם כהורים עתידיים מחויבים לשמור הן על בריאות העובר החדש והן על בריאות האם. יש לבצע מעקב תמידי לאורך כל תקופת ההריון אחר התפתחות העובר ובריאותו. בדיקות גנטיות בזמן ההריון הן אמנם לא החוויה הכי נעימה, כמו כל בדיקה אחרת. אך עלינו ההורים מוטלת האחריות לעשות כל שביכלתנו על מנת לשמור על בריאות האוצרות הקטנים שלנו. לייעוץ והכוונה, מוזמנים ליצור קשר – נשמח ללוות אתכם במסע המרגש בדרך להורות.