לא מעט זוגות שאינם מצליחים להביא ילדים בצורה טבעית, מעוניינים להגשים את חלום ההורות שלהם דרך הליך פונדקאות. פונדקאות בהגדרתה היא הסדר נשיאת עובר על ידי אישה שמסכימה להרות למען אחר עד לידתו של התינוק, לצורך מסירתו לאחר הלידה להורה או להורים המיועדים שיירשמו בסופו של דבר כהוריו החוקיים של התינוק. פונדקאות מהווה הליך משותף של אם פונדקאית והורים מיועדים והוא מאפשר לכל זוג שאיננו יכול להביא ילדים לעולם באופן טבעי, לממש את החלום שלהם להיות הורים. מדובר על הליך מורכב הן מבחינה רגשית והן מבחינה משפטית וחשוב מאוד שגם הפונדקאית וגם ההורים יבררו היטב מהם הזכויות שלהם בתהליך המדובר.
זכויות הורים בהליך פונדקאות
תהליך הפונדקאות מתבצע לאחר שמתקבלים כל האישורים הרלוונטיים עבורו. בד בבד, כל זוג צריך לברר מהן הזכויות שמגיעות לו בתהליך. היקף זכויות של ההורים המיועדים אחר הלידה מתבסס על תקנות שונות המופיעות הן בחוקי העבודה המונהגים במדינת ישראל והן בחוקים נוספים. בין הזכויות ניתן למצוא:
חופשת לידה להורה המיועד
הורה מיועד זכאי לחופשת לידה שהוא יוכל לממש במהלך תקופת הלידה וההורות. משך החופשה יקבע בהתאם לתקופת זכויות התעסוקה של ההורים המיועדים במקום העבודה: הורה מיועד שעבד במשך 12 חודשים ברציפות אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה יהיה זכאי לחופשת לידה של 26 שבועות, הורה מיועד שעבד פחות מ12 חודשים אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה יהיה זכאי לחופשת לידה של 15 שבועות.
חשוב לציין כי הזכאות לחופשת לידה תינתן רק לאחד מההורים המיועדים אך במידה וההורה המיועד שיצא לחופשה לא השלים את כל התקופה שהוא זכאי לה, ההורה השני יוכל לקבל חופשת לידה בהתאם ליתרת הימים שההורה הראשון לא ניצל וזאת כמובן בהתאם לוותק שהוא צבר במקום העבודה שלו. כמו כן, חשוב לציין כי כל אחד מההורים המיועדים רשאי לצאת לחופשה ללא תשלום מייד עם סיום חופשת הלידה.
במהלך חופשת לידה של הורה מיועד חל איסור מוחלט לפטר אותו ממקום העבודה או לפגוע בשכר שלו או בהיקף המשרה שלו לאורך כל תקופת חופשת הלידה ו60 הימים לאחריה. הזכאות לחופשת לידה להורים מיועדים שהביאו לעולם ילד בהליך פונדקאות, ניתנת להם באופן מידי עם קבלת המשמורת על הילד שלהם.
דמי לידה
לפי חוק הסכמים לנשיאת עוברים, הורים מיועדים שיוצאים לחופשת לידה יהיו זכאים גם לדמי לידה לאורך כל התקופה שהם זכאים בה לחופשת לידה וזאת בהתאם לתקופה שבה ה שילמו דמי ביטוח לאומי מההכנסות שלהם כעצמאיים או שכירים. הזכאות מוענקת הן להורים שעברו את התהליך בישראל והן להורים שעברו את התהליך בחו"ל.
גובה דמי הלידה יקבע בהתאם לגובה שכר הברוטו של ההורה המיועד הזכאי לתשלום, כאשר להורה המיועד המועסק כשכיר במשק, דמי הלידה יחושבו על פי שכר הברוטו שלו בשלושת החודשים שקדמו ליום שבו הוא יצא לחופשת לידה או בהתאם לשכר הברוטו שלו בששת החודשים שקדמו ליום שבו הוא יצא לחופשת לידה.
איסור פגיעה בהיקף משרה או בהכנסה של הורה מיועד
למעסיק אסור לפגוע בהיקף המשרה או ההכנסה של ההורה המיועד שמצוי בחופשת לידה לאור כל חופשת הלידה ובמשך 60 ימים מסיום מועד החופשה. פגיעה בהיקף המשרד או ההכנסה במהלך חופשת לידה ואחריה תתאפשר רק אם המעסיק קיבל היתר לכך מהשר הממונה על חוק עבודת נשים.
חל איסור פיטורים של הורים מיועדים מהרגע שבו הם הודיעו למעסיקים על דבר ההיריון של האם הנושאת ועד למועד שבו הם מקבלים את היילוד למשמורת.
כמו כן, ניתנת אפשרות לשעת הורות להורים המיועדים לתקופה של 4 חודשים מסיום מועד חופשת הלידה, כך שהדבר מאפשר לכל הורה לעבוד פחות שעה ביום ללא פגיעה בשכר שלו.